Vízimalmok kalákában - a norvég alap támogatásával

A Norvég Civil Alap támogatásával 2013. augusz 1-től egy éven át azon dolgozunk, hogy helyi emberek és önkéntesek részvételével megerősítsük Alapítványunkat, s eközben - nem mellesleg - kialakítsuk a 25 pápateszéri vízimalmot bemutató túraútvonalat, amely egy Magyarországon egyedülálló ökoturisztikai kínálat alapjait hozza létre.

- 2013 augusztus 11-17 között a MOTK Alapítvány szerevezetépítését is szolgháló vízimalmos tábort szerveztünk. Bajártuk a Bánya ér és a Váncz ér mellé épült vízimalmokhoz vezető utak többségét, részt vettünk a malomköves őerlést bemutató, jelegzetes pápateszéri vízimalom az 5:1 meretarányú meodelljének elkészítésében.

- 2013 szeptemberétől levéltári kutatást folytatunk a budapesti Környezetvédelmi és Vízügyi Levéltártban. A kutatás során feldolgozzuk a levéltárban megtalálható forrásdokumentumokat, a 25 pápateszéri patakmalom vízikönyveit.

- 2013 október 18-20 között folytattuk az alapítvány szervezetépítését, pápateszéri fitalok és önkéntesek bevonásával folytatuk a 25 pápateszéri malomot bemutató túraútvonal kialakítását, járhatóvá tettük az Égett malom és az Andrásy  malom közötti utat.

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap pályázatán 7.750 euró vissza nem térítendő támogatést nyertünk a VÍZIMALMOK KALÁKÁBAN program megvalósítására.

a támogató és a lebonyolításban közreműködő szervezetek logói:

www.norvegcivilalap.hu





<< Vissza