6. Pápateszéri Természetfotós Tábor (2012. augusztus 5-11)

A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
Időpont: 2012. augusztus 5-11.
Helyszín: Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.)
Részvételi díj: 24.000 forint (befizetés két részeletben).* Reflex tagoknak 10 % kedvezmény.



 

A táborba elsősorban olyanokat várunk, akik már rendelkeznek alapvető számítógépes és valamilyen szintű fényképezőgép használati ismeretekkel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó élőképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. Célunk ennek a képességnek a fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre emelése, hogy tudja, a fényképezőgép mely funkciói milyen célt szolgálnak. Megtanítani a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira, ara, hogy a kép először a fejben szülessen meg és csak utána nyomjuk meg az exponáló gombot. Szeretnénk megismertetni a részvevőket a természetfotózás írott és íratlan szabályaival, a környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. Szerezzenek készséget és képességet a fotográfia alapjainak használatában, ha elmennek kirándulni, tudják mit és hogyan érdemes lefényképezni, ha szükséges, akkor tudjanak jó minőségű képi dokumentációt készíteni. Legyenek ismereteik a képek utólagos kiválasztásának és bemutatásának fő szabályairól.
A tábor szervezési és programvezetője Nagy Péter, szakmai vezető Szabó Béla.
A saját fényképezőgép követelmény, legyen az akár a legegyszerűbb eszköz is.

 

Részvételi díj: 24.000 forint.
A jelentkezési lapot kitöltve és aláírva kell eljuttatni a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájába (9024 Győr, Bartók Béla út 7.) A részvételi díj összegéből 12.000 forint előleget legkésőbb június 30-ig kell befizetni személyesen, vagy a Reflex Környezetvédő Egyesülettől igényelhető sárga csekken, illetve átutalni a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20720786 számú számlájára. A fennmaradó 12 000 forintot (* kedvezmény esetén 10 000 forintot) a táborba érkezés napján, a helyszínen számla ellenében készpénzben kell befizetni.

* A részvételi díjból a REFLEX Környezetvédő Egyesület tagjai (illetve a tagok gyermekei) 10 százalékos kedvezményt kapnak.

Az oda- és visszautazásról
A résztvevőknek a táborba az oda- és hazautazást egyénileg kell megoldani! Pápateszér megközelíthető közúton autóval (Pápa-Veszprémvarsány között), illetve a Győr-Veszprém vasútvonal vinyei megállójától Fenyőfőn keresztül, 6 km-es erdei gyaloglással, kerékpározással. A tábor kezdőnapján, augusztus 5-én legkorábban 12.00 órától, legkésőbb 14.00 óráig várjuk a résztvevőket. A helyszín megközelítését segítő térképek a honlapunkon is megtalálhatók (
www.reflex.gyor.hu.



A cikkhez csatolt dokumentumok:
a_fotostabor_programja.doc
jelentkezési_lap_2012_természetfotós_tábor.doc

<< Vissza