Pápateszéri Patakmalom Fesztivál - 6. Pápateszéri Malomkupa ( 2018 szeptember 29.)

Az első Pápateszéri Patakmalom Fesztivál keretében, 2018 szeptember 29-én a művelődési ház nagyterme adott otthont a 6. Pápateszéri Malomkupának. A 14 év alatti (gyermek) korosztályban idén tizenkettő, a 18 év felettiek (felnőtt) csoportjában hat versenyző indult a vándorkupa elnyeréséért. A tavalyi győztesek közül Nagy Dávid (gyermek) és Birkás Géza (felnőtt) megvédte bajnoki címét, így 2018-ban is ők vihették haza a Pápateszéri Malomkupa gyermek és felnőtt kategóriájának vándorserlegét.

A 14-18 év (ifjúsági) közöttiek csoportjában – kihívó hiányában - a tavalyi győztes, Beszprémi Fanni újabb egy évre vihette haza a vándorkupát.

A malomjáték verseny ötletgazdája Gaál József győri újságíró (†), szervezője Nagy Péter, versenybíró Forsthoffer István. A lebonyolítást segítették: dr. Hajósy Adrienne, Vályi – Nagy Zsolt és a Pápateszéri Általános Iskola diákjai – köszönet a segítők közreműködéséért.

 

A felnőtt kategória eredményhirdetésére a Pápateszéri Patakmalom Fesztivál szüreti felvonulásának szombati záró eseményeként, a Legtökösebb Porta és a Kincskereső Malomjárás díjazottjaival együtt a Községháza előtt, a Marcal Néptáncegyüttes előadását követően 17 órakor került sor.

A malomjáték felnőtt kategóriájának díjazottjai Völfinger Béla polgármestertől és Nagy Péter szervezőtől vehették át az okleveleket, érmeket, ajándékot – az első helyezett Birkás Géza ezen felül a vándorkupát, immár második alkalommal.

 

6. Pápateszéri Malomkupa felnőtt kategória:

 

1. Birkás Géza

2. Gulicz László

3. Szűcs Gábor

 

A gyermek kategória helyezettjei még délelőtt, a művelődési házban Forsthoffer István versenybírótól és Nagy Péter szervezőtől vehették át a megérdemelt oklevelet, érmet – az első helyezett Nagy Dávid a vándorkupát is, újabb egy évre.

 

6. Pápateszéri Malomkupa gyermek kategória:

 

1. Nagy Dávid

2. Nyári Alexander

3. Beszprémi Fanni

 

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük valamennyi versenyzőnek a részvételt és várunk mindenkit jövőre, 2019-ben a 7. Pápateszéri Malomkupán!

 

(a vetélkedőn és a díjátadón készült képeket technikai okokból később közöljük.)



(a vetélkedőn és a díjátadón készült képeket technikai okokból később közöljük.)



<< Vissza