A sályi malmok vízikönyvei

Az egykori győri tanítóképző, a mai SZE Apáczai Csere János Kar könyvtárában 2016 május 24-én mutatták be Nagy Péter: A sályi malmok vízikönyvei című kötetét. Perger Gyula az ismert győri muzeológus - néprajzkutató (jelenleg a tatai Kuny Domokos Múzeum igazgatója) beszélgetett a szerzővel és igyekezett feltárni a levéltári forrásközléshez szükéges alázat mozgatórugóit.
A könyv születésének előzménye, hogy dr. Barsi Ernő 2011-ben társ-szerzőnek kérte föl egykori tanítványát egy, a sályi vízimalmokat bemutató könyv megírására, ám 2013 augusztusában bekövetkezett halála ezt megakadályozta. A tervezett könyvből csak a levéltári forrásanyagot, az úgynevezet vízikönyveket feldolgozó rész készült el Nagy Péter munkájaként.
A beszélgetésbe bekapcsodott Barsi Hajna néprajzkutató, aki a könyv születésének előzményeiről, a témaválasztásról és a szerzőnek Sályhoz fűződő kapcsolatáról beszélt. A könyv dr. Barsi Ernő szülőfalujának, a Borsod megyei  Sály településnek 13 vízimalmát mutatja be a vízikönyvek feldolgozásával.

A továbbiakban  A SÁLYI MALMOK VÍZIKÖNYVEI győri bemutatóján készült képek láthatók.

 



-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



<< Vissza