Pápateszéri malomjáték kupa

A falunaphoz kapcsolódóan 2015 július 11-én, szombaton a szépen felújított plébánia udvarán rendeztük meg a 2. Pápateszéri Malomjáték Vándorkupát. Felnőtt kategóriában nyolcan, az ifjúsági korosztályban öten versenyeztek. A svájci rendszerű, háromfordulós vetélkedőn az alábbi eredmények születtek:
ifjúsági kategória:
1. Beszprémi Fanni (Nagytevel)
2. Szabó Eszter (Pápateszér)
3. Veidinger Ákos (Pápateszér)

felnőtt kategória:
1. Gulicz Ferenc(Pápateszér)
2. Bolla Tímea(Pápateszér)
3. Grász Lajos (Pápateszér)

A vándorkupát ifjúsági kategóriában Beszprémi Fanni, felnőtt kategóriában Gulicz Ferenc vihette haza egy évre. Ha sorozatban még kétszer ők nyernek, örökre megtarthatják a kupát - ha nem, jövőre át kell adniuk a győztesnek, ám nevüket felvésik a kupára.

Az alábbiakban a 2. Pápateszéri Malomjáték Vándorkupa képeit láthatjuk.

- A Pápateszéri Malomjáték Vetélkedő két vándorkupáját az ifjúsági és a felnőtt kategória győztese vihette haza. (fotó: Barsi Hajna)

A pápateszéri malomjáték kupán és a falunapon készült képek itt láthatók.



- Önkéntes segítőink, Szűcs Gábor és unokája, Lilike a malomjáték vetélkedő két vándorkupájával. (fotó: Barsi Hajna)

- A 2. Pápateszéri Malomjáték Vetélkedőt a 2015. évi falunap keretében a felújított, ám akkor még lakó nélküli plébánia udvarán rendeztük meg. Azóta - közel két évtized után - augusztus közepétől újra van lakója a pápateszéri plébániának, Kerekes Zoltán plébános úr személyében. (fotó: Barsi Hajna)

- Gulicz Ferenc Grász Lajossal malmozik a második fordulóban. A háttérben, a plébánia árkádos folyosójának falán a Norvég Civil Alap támogatásával korábban Budapesten, a Hagyományok Házában nagy sikerrel bemutatott Pápateszéri vízimalmok című kiállítás néhány tablója látható. (fotó: Barsi Hajna)

- Beszprémi Fanni (háttal) Szabó Eszterrel játszik az ifjúsági kategória harmadik - döntő - fordulójában. (fotó: Barsi Hajna)

- A felnőtt kategória döntő mérkőzése, melyben Gulicz Ferenc 2:1 arányban bizonyult jobbnak Bolla Tímeánál. (fotó: Barsi Hajna)

- Beszprémi Fanni, az ifjúsági kategória győztese (fotó: Barsi Hajna)

- Gulicz Ferenc, a felnőtt kategória győztese (fotó: Barsi Hajna)



<< Vissza