Arrabona: ideje lenne visszahívni a Mediawave-t a száműzetésből!

A Mediawave komoly látogatottsága és elismertsége jelentős turista forgalmat eredményezett ennek a városnak hosszú ideig, ideje lenne őket visszahívni száműzetésükből! - figyelmezteti a győri városvezetést az Arrabona Városvédő Egyesületnek az MTI országos sajtószolgálata útján megjelentetett legújabb közleménye. A városvédők javasolják továbbá, hogy az Ifiházat helyreállítva és funkciójához szükséges bővítés után adják vissza a győri kulturális egyesületeknek. A közlemény teljes szövege alább olvsható:



Az Arrabona Városvédő Egyesület közleménye
 
    Budapest, 2014. december 17., szerda (OS) -

    Győr fejlődése elavulttá tette a város eddigi közlekedési koncepcióját, ezért az Arrabona Városvédő Egyesület kéri a városvezetést, hogy külső szakemberekkel vizsgáltassa felül és dolgoztassa azt át, mert a jelenlegi áldatlan állapot az ifjúsági olimpia zavartalan lebonyolítását is veszélyeztetheti. Kézenfekvő megoldás például a főbb közlekedési csomópontokra telepített parkolóházak építése, és a győri közlekedés kulcsfontosságú kérdésének végleges rendezése: az 1907 óta halogatott Ipar utcai híd megépítése.
Megoldást jelentene a belváros parkolási és közlekedési gondjaira a legforgalmasabb közhivatalok és intézmények áttelepítése, például az ETO-parkba, ahol a jó megközelíthetőség és parkolás mellett rengeteg a még hasznosításra váró helyiség.
Az új beruházások tervezésénél sokkal igényesebb kertészeti tervezést kell megvalósítani, a betonozás és térkövezés lélektelenné és sivárrá teszi a belvárost, a mobil zöldek nem adnak megoldást, csupán színházi díszletek.
Javasoljuk továbbá, hogy az Ifiházat helyreállítva és funkciójához szükséges bővítés után adják vissza a győri kulturális egyesületeknek. A város kulturális életét jelentő fesztiválok csak egy bizonyos rétegeknek szólnak, számos más ágazat méltatlanul el van hanyagolva. A Mediawave komoly látogatottsága és elismertsége jelentős turista forgalmat eredményezett ennek a városnak hosszú ideig, ideje lenne őket visszahívni száműzetésükből!

    Kiadó: Arrabona Városvédő Egyesület


<< Vissza