Kék folyosó a régió vizein

A MOTK Alapítvány is részese volt a több, mind egy éves időtartamú, régió patakjai, folyói és tavai természet- és környezetvédelmi civil programjának. A Reflex Egyesület Zöld Forrás projektjének rendezvényein több alkalommal képviselőnk, Nagy Péter tartott előadásokat, illetve vezetett terepi bemutató túrákat.

A vízfolyások átjárhatóságáról, az EU Víz keretirányelvének betartásáról, a jó ökológiai állapotú vizek eléréséről, valamint a felszíni vizek helyi, mikroklímában betöltött szerepéről voltak rendezvények az elmúlt hetekben, melyen nemcsak képviseltük az Alapítványt, de jobbító javaslatokkal éltünk a program eredményességéhez.

A programon belül a MOTK Alapítvány képviselője részletes, vetítéses előadást tartott a Rába vízgyűjtőterületén lévő észak-bakonyi patakokról, azok vízgazdálkodásáról, valamint bemutatta az egykori patakmalmok vízikönyveiről (engedélyeztetési eljárás a XIX. században) elkészült alapítványi kiadású könyvet.

A rendezvény részvevői voltak - többek közt - a Magyar Természetvédők Szövetsége, a WWF Magyarország Alapítvány, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és számos térségi civil zöld szervezet, míg a rendezők részéről a három egyesület, a Reflex Környezetvédő, a Pro Natura Szentgotthárd Civil Összefogás és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesületek. Érdekképviseleti és szakmai közreműködők voltak több önkormányzat polgármesterei, szaktanácsadói mellett a Fertő-Hansági és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a győri és a szombathelyi vízügy hozzáértő munkatársai.

A program részletei és a sajtóanyag a Reflex Környezetvédő Egyesület honlapján olvashatóak: http://reflexegyesulet.hu/index.php/412-kek-folyosok-szerepe-a-termeszeti-sokszinusegben



- Fotó: az érintetlen Rába a Pinka torkolata alatt

- Fotó: szakmai fórum az Őrségi Nemzeti Parkban

- Fotó: szakmai fórum az Őrségi Nemzeti Parkban

- Fotó: a védettség alá tartozó Holt-Rába vízpótlása is az egyik témája volt a projektnek

- Fotó: Rábai hódok munkálkodása Körmendnél



<< Vissza