Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség: taggyűlés Zircen 2009. október 16-án

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség alapításának fontos pillanatához érkezett. Mint az a csatolt dokumentumokból kiderül, a Veszprém Megyei Bíróság a Szövetséget bejegyezte, és a végzés 2009. szeptember 30-án jogerőre emelkedett. A hivatalos működés első aktusaként Bödecs Barnabás elnök 2009. október 16-án (péntek) 15.40-re , Zirc Város Polgármesteri Hivatalába (840 Zirc, Március 15. tér) összehívta a Szövetség taggyűlését, Ügyvivő Testületi ülését és Ellenőrző Bizottságát.

Tovább...

Túrázz a vonatért! - október 3-án, szombaton

Rajtad is múlik, hogy bezárják-e a Cuha-völgyi vasútvonalat. Kiránduljunk együtt, használjuk a Győr  - Veszprém között közlekedő vonatokat!

Tovább...

A helyzet fokozódik ...

Fölgyorsultak az események vasútfronton. A Bakonyvasút Szövetség birtokába jutott egy dokumentum, melyben Antali Károly,  a közösségi  közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos utasítja Aba Botondot, a Közlekedéstudományi Intézet személyszállítási igazgatóját, hogy szeptember 3-án és 4-én mindenütt hajtsák végre a regionális menetrendi egyeztéseket. A kormánybiztos előírja a regionális menetrendi egyeztetés szervezőinek, hogy mivel foglalkozzanak és mivel ne. A nagy logisztikai rendszerek átalakításához a paksi atomerőménél tapasztalatokat szerzett Antali stílusa sajátos. Pontokba szedve írja elő mivel szabad foglalkozni a régiós egyeztetéseken,  további négy pontban azt is rögzíti, mivel ne foglalkozzanak,  mi a TILTOTT, HATÁROZOTTAN TILTOTT TERÜLET.

Tovább...

Családi túranap a Bakonyba

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség vasútmentõ utazási családi túranapot hirdet szeptember 18-án péntekre. Az akció célja bizonyítani, hogy a Gyõr - Veszprém vasútvonal mentén élõk nemcsak aláírásukkal, de utasként is kiállnak a 11-es számú vasútvonal személyforgaélmának fenntartása mellett.
A túranap célja ez esetben nem kizárólag a Cuha-völgy felkeresése, hanem az, hogy minél többen, minél több helyszínre vegyék igénybe a menetrend szerinti vasúti járatokat. Lehet kirándulni Pannonhalmára, a gyõriek ellátogathatnak Zircre, Veszprémbe, a veszprémiek, zirciek Gyõrbe. A vasútmentõ túranap célja, hogy az áprilisi Bakonyvasút Ünnepnapját követõen bemutassuk, a menetrend szerinti járatok is bonyolítanak 1000 fõ körüli, vagy feletti utazást egy napon.

Tovább...

A Bakonyvasút Szövetség helyzetértékelése

Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke a csatolt dokumentumban összefoglalja az elmúlt napokban fölgyorsult események előzményeit, s a hivatalos álláspontot a helyi körülmények részletes bemutatása mellett igyekszik tisztázni.

Tovább...

A Cuha-völgyi vasút ünnepe

Április 25-én (szombaton) harmadik alkalommal rendezik meg a CUHA-VÖLGYI VASÚT ÜNNEPÉT. Az idei program minden eddiginál gazdagabb, Székesfehérvárról és Győrből különvonat indul, Zirc és Dudar között e napon újra személyvonat közlekedik, Vinyéről Csesznekre MÁVAUT feliratú Ikarus nosztalgiabusz szállítja a megfáradt túrázókat. 14 szervezett túra indul a porva-cseszneki vasútállomáról, Zircről, Dudarról és Vinyéről. Köztük Rómer Flóris emléktúrák is annak emlékére, hogy a győri bencés gimnázium tudós tanára 150 éve, 1859-ben járta be a Bakonyt, s jelentette meg úti élményeit előb a Győri Közlönyben, majd könyv alakban is A BAKONY címmel.

Tovább...

|<<  |<  1  2  >|  >>|