JÁRMŰBEMUTATÓ ÉS TURISZTIKAI KÜLÖNVONAT A BAKONYVASÚTON

Különleges járműbemutató és turisztikai különvonatot indít a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség 2016. november 5-én 9:30 órakor Győrből Pannonhalma, Tarjánpuszta, a Cuha-völgyi állomások, Zirc érintésével Veszprémbe és vissza. (részletes menetrend és program a csatolt dokumentumban. A vonat egy GySEV által üzemeltetett 5047-es Jenbacher motorkocsiból áll. A Bakonyvasút Szövetség célja, hogy a különvonattal felhívja a figyelmet a vidéki vasutak, köztük a Bakonyvasút sanyarú járműellátottságára, arra, hogy a ma közlekedő elavult mozdonyos vonatok nemcsak környezetszennyezőek, de rendkívüli pazarlást is jelentenek, hogy a Bz motorvonatok utazási komfortja, műszaki állapota nem felel meg az utazóközönség indokolt elvárásainak. A különvonatra azért most kerül sor, mert a GySEV Zrt 5 darab ilyen, használt, de az itt közlekedőknél jóval korszerűbb, és jobb műszaki állapotú motorkocsit értékesít, és a közeljövőben további 7 darab is eladhatóvá válik. Ha a MÁV-Start megvásárolná őket, nem csak a Bakonyvasúton, de a Győr-PápaCelldömölk, és a Pápa-Csorna vasútvonalakon is megoldanák az évtizede várt járműcserét, és a régióban utolsóként ezeken a vasútvonalakon is az elvárásoknak megfelelő körülmények között utazhatnának a győri elővárosi, és a városközi utasok. A különvonat másik oka, hogy Győrből 5 éve nincs megfelelő időpontban olyan kirándulóvonat, amellyel legalább hétvégén eljuthatnának a kirándulók a Magas-Bakony állomásaira, megállóhelyeire. Ráadásul a délutáni órákban 6 órán keresztül Győr irányába sem közlekedik hétvégén vonat. A Bakonyvasút Szövetség korábban kezdeményezte egy a nyári időszámítás idején Győrből Zircre hétvégén fél 10-kor induló kirándulóvonat elindítását, mely mind az eljutás, mind a hazautazás tekintetében megoldaná a hiányt. A különvonat a hiányzó vonat javasolt időpontjában közlekedik.

 

Tovább...

A Cuha-völgyi Bakonyvasút ünnepe: május 1. szombat

A Kisaföld című napilap pénteki számában tévesen jelent meg a "Vasárnapi kirándulás a Cuha-völgyébe" című írás. Annak ellenére, hogy a program szervezői időben tájékoztaták a sajtót, így a Kisalföldet is, abban félrevezető híradás jelent meg, mintha a rendezvény május 2-án, vasárnap lenne. A Kisalföld napilap közlésével ellentétben a Cuha-völgyi Bakonyvasút ünnepe - amint arról már korábban is hírt adtunk - május 1-jén, SZOMBATON lesz.

Tovább...

Közgyűlés a győri városházán

A győri városházán tartotta közgyűlését 2010. október 29-én a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség. A magánszemélyek, civil szervezetek és önkormányzatok által 2008-ban alapított szövetség tagjait a házigazdák nevében dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte, majd Bödecs Barnabás országgyűlési képviselő, a Szövetség elnöke számolt be a Bakonyvasút Szövetség 2010. első negyedéves tevékenységéről és gazdálkodásáról. A közgyűlés tudomásul vette Mészáros András, Sarkadi Márton és Tátrai Gábor ügyvivők lemondását, egyben az ügyvivői testület tagjává választotta Dobronyi Tamást.

Tovább...

Faültetés a zirci vasútállomáson

A Zirci Országzászló Alapítvány és az Országos Széchenyi Kör kezdeményezésére 2008. szeptember 21-én emlékfát ültettünk a zirci vasútállomáson annak emlékére, hogy 160 éve nevezték ki közlekedési miniszternek gróf Széchenyi Istvánt.

Tovább...

A Cuha-völgyi vasút fejlesztési koncepciója

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

TANULMÁNY A 11. sz. VESZPRÉM-GYŐR VASÚTVONAL GAZDASÁGOS ÜZEMELTETÉSÉNEK, KÖZÉP- ÉS HOSSZÚTÁVÚ FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEIRŐL.

Készítette Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.

Tovább...

Mikulásvonat Győrből a Bakonyba

A MÁV-Start Zrt, valamint a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség 2009. december 4-én pénteken  Mikulásvonatot indít Győrből Vinyére a 10.49-kor Veszprémbe induló menetrendszerinti vonat részeként. A vonattal csaknem 400 óvodás és kisiskolás korú gyermeket visznek a Bakony szívébe egy téli erdei programra, és a Mikulással történő találkozásra. A Mikulásvonatra meghívottak közül több, mint 100 gyermek állami gondozott, akiknek utazási költségét is a Bakonyvasút Szövetség fedezi.
Tovább...

Veszprém ellenzi a Cuha-völgyi vasútvonal megszüntetését

A turisztikai szakma napilapjában, a Turizmus Bulletin  keddi (szept. 1.) számában közli az MTI tudósítását, melyben Veszprém polgármestere, Debreczenyi János, valamint alpolgármestere Czaun János - utóbbi szövetségünk egyik alapítója, az ügyivői testület tagja - nyilatkozik a Cuha-völgyi vasútról. Mint a rövid tudósításból kiderül, az állam akár 1 forintért is átadná az önkormányzatoknak a Győr - Veszprém vasútvonalat.

Tovább...

Veszprémi fórum

A veszprémi városháza Kossuth-termében 2009. november 12-én, csütörtökön megrendezett fórum házigazdája Czaun János alpolgármester, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség ügyvivői testületének tagja volt. A fórum levezető elnöke Bödecs Barnabás, a Szövetség elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, élükön dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselőt, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetőjét. A fórumon, amely egyben a a Veszprém-Győr vasútvonalon, Eplény község belterületén létesítendő megálóhellyel kapcsolatos egyeztetés is volt, mintegy 30 érdeklődő vett részt.

Tovább...

A Bakonyvasút Szövetség kedvezményes akciója

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség folytatja a szeptemberben meghirdetett kedvezményes menetjegyvásárlási akcióját a Veszprém - Győr viszonylatban vasúton utazóknak. Az akciót november 15-től kiterjesztik a Zirc - Veszprém - Budapest viszonylatú utazásokra is. Aki 2009. november 1. és 20010 április 30- között kétszer utazik oda-vissza vonaton Győrből Veszprémbe, vagy Zircről Veszprémen keresztül Budapestre, ajándék retúrjegyet kap egy további utazásra, amelyet teszés szerinti időpontban használhat fel.


Tovább...

Alapszabály

Lásd: csatolmány

Tovább...

|<<  |<  1  2  >|  >>|