Iskolai szakkörök az energiáról a pápateszéri általános iskolában

A Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány a Pápateszéri Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak rendezett iskolai szakköröket.

Az energiahatékonysággal, az energiatakarékossággal, valamint a megújuló energiák hasznosításával foglalkozó, játékos, élményalapú szakköri foglalkozásokat 2021 őszén rendeztünk meg a Pápateszéri Általános Iskolában (8556 Pápateszér, Ady E. u. 3.). A szakkörök pontos időpontjai: 2021.09.27., 2021.09.30., 2021.10.04., 2021.10.07. A foglalkozások 13.45-kor kezdődtek és 15.15 óráig tartottak.

A program a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány Természet és Energia - program az energiatudatos gondolkodás és életmód elősegítésére elnevezésű, KEHOP-5.4.1-16-2016-00810 azonosító számú projektjében valósult meg.

Tovább...

Somlóvásárhely - MŰHELYFOGLALKOZÁS ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA

A Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány önkormányzati intézmények képviselői és munkatársai számára szervezett egy 6 órás gyakorlatorientált műhelytalálkozót Somlóvásárhelyen.

A képzésen részt vett közintézmények képviselői a találkozó után segíthetik a képzésen megszerzett információk terjesztését a helyi közösség körében. A műhelytalálkozóknak köszönhetően a célcsoport ismeretei bővülnek, az aktivitással összekötött, élményszerűen megszerzett tudás hatékonyan segítheti az attitűd- és viselkedésváltozást, a megismert lehetőségek alkalmazását.

Az eseményt 2021. szeptember 20-án rendeztük meg Somlóvásárhelyen a Somló Kapuja Fogadóközpontban (8481 Somlóvásárhely, Vasútállomás bejárati út). A programok 09.00-kor kezdődtek és a szünetekkel együtt 16.00 óráig tartottak.

A program a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány Természet és Energia - program az energiatudatos gondolkodás és életmód elősegítésére elnevezésű, KEHOP-5.4.1-16-2016-00810 azonosító számú projektjében valósult meg.

Tovább...

Pápateszér - műhelyfoglalkozás önkormányzati intézmények munkavállalói számára

A Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány önkormányzati intézmények képviselői és munkatársai számára szervezett egy 6 órás gyakorlatorientált műhelytalálkozót Pápateszéren. A képzésen résztvevő közintézmények képviselői a találkozó után segíthetik a képzésen megszerzett információk terjesztését a helyi közösség körében. A műhelytalálkozóknak köszönhetően a célcsoport ismeretei bővülnek, az aktivitással összekötött, élményszerűen megszerzett tudás hatékonyan segítheti az attitűd- és viselkedésváltozást, a megismert lehetőségek alkalmazását.

Az eseményt 2021. október 8-án rendeztük meg Pápateszéren, a Polgármesteri Hivatalban (Pápateszér, Petői Sándor u. 17). A program 09.00-kor kezdődött és a szünetekkel együtt 16.00 óráig tartott.

A program a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány Természet és Energia - program az energiatudatos gondolkodás és életmód elősegítésére elnevezésű, KEHOP-5.4.1-16-2016-00810 azonosító számú projektjében valósult meg.

Tovább...

MEDIAWAVE – Őriszentpéter, 2021 augusztus16. (hétfő)

A MOTK Alapítvány önkénteseivel legutóbb 2010 májusában jártunk Őriszentpéteren, a MEDIAWAVE Fesztivál rendezvényén – így természetes volt, hogy a KEHOP-5.4.1-16-2016-00810 azonosító számú, Természet és Energia – program az energiatudatos gondolkodás és életmód elősegítésére című pályázatunk keretében interaktív kiállítással, energetikai tanácsadással és játékos gyerekfoglalkozással veszünk részt a MEDIAWAVE őriszentpéteri rendezvényén, 2021 augusztus 16-án.

Alapítványunk önkéntesei, Horváth Judit, Szűcs Gábor, Nagy Martina és Nagy Péter már 15-én, vasárnap megérkeztek Őriszentpéterre, ott megszálltak a Tókert vendégházban, így másnap kora délelőtt felállították a kiállítást, majd 10.00 és 16.00 óra között energetikai tanácsokat adtak a, játékos gyermekfoglalkozást Ökomata kvízjátékot tartottak.

A rendezvényen a MEDIAWAVE „népfői” vettek részt és azok családtagjai, köztük polgármesterek és civil aktivisták.

Tovább...

Energiás szemléletformálás a III. Pápateszéri Patakmalom Fesztiválon

A MOTK Alapítvány önkéntesei 2006-tól segítik a pápateszéri patakmalmok megismertetését – így természetes volt, hogy a KEHOP-5.4.1-16-2016-00810 azonosító számú, Természet és Energia – program az energiatudatos gondolkodás és életmód elősegítésére című pályázatunkban is vállaltuk, hogy interaktív kiállítással és energetikai tanácsadással veszünk részt a III. Pápateszéri Patakmalom Fesztivál rendezvényein, 2020. szeptember 26-án.

Tovább...

Természet és Energia – program az energiatudatos gondolkodás és életmód elősegítésére

A Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány sikeresen pályázott az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására kiírt KEHOP 5.4.1. felhívásra. A támogatott projekt általános célkitűzése:
A lakosság környezeti szemléletformálása és azon keresztül olyan fejlesztések elősegítése, melyek hozzájárulnak a vidéki, családi házas környezetben élők alacsony szén-dioxid kibocsátású közösségeinek kialakításban.

projekt kedvezményezettje:

Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány

Együttműködő szervezetek:

Pápateszér Község Önkormányzata

Somlóvásárhely Község Önkormányzata

Pápateszéri Általános Iskola

Bakonyvasút Szövetség

Tovább...

Energiás szemléletformálás a Bakonyvasút Napján

 

A MOTK Alapítvány a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség alapító partnerszervezete, programjain rendeszeresen részt veszünk – így természetes volt, hogy a KEHOP-5.4.1-16-2016-00810 azonosító számú, Természet és Energia – program az energiatudatos gondolkodás és életmód elősegítésére című pályázatunkban vállaltuk, hogy interaktív kiállítással és energetikai tanácsadással veszünk részt a Bakonyvasút Napján, 2020. szeptember 19-én.

Amint a fotókon is látható, a rendezvény jól sikerült – annak ellenére, hogy a koronavírus járvány második hulláma korlátozta a lehetőségeinket. A Bakonyvasút Napja központi helyszínen, a zirci vasútállomás területén 2020. szeptember 19-én, szombaton 11.00-16.00 óra között több százan tekintették meg interaktív kiállításunkat, kaptak tanácsokat az energiatakarékos, környezetbarát használatára. A 6 lépés az éghajlat védelméért című játékos kérdőívünket a helyszínen több mint 350 fő töltötte ki és adta be az ÖKOMATA nyílásán. A tanácsadó standunkat felkereső gyerekek napelemes összeszerelő játékok segítségével ismerkedhettek meg a megújuló energiaforrások adta lehetőségekkel. A program megvalósításában a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány szakértői és önkéntesei működtek közre.

 

Tovább...