Arrabona: ideje lenne visszahívni a Mediawave-t a száműzetésből!

A Mediawave komoly látogatottsága és elismertsége jelentős turista forgalmat eredményezett ennek a városnak hosszú ideig, ideje lenne őket visszahívni száműzetésükből! - figyelmezteti a győri városvezetést az Arrabona Városvédő Egyesületnek az MTI országos sajtószolgálata útján megjelentetett legújabb közleménye. A városvédők javasolják továbbá, hogy az Ifiházat helyreállítva és funkciójához szükséges bővítés után adják vissza a győri kulturális egyesületeknek. A közlemény teljes szövege alább olvsható:

Tovább...

Hééé, polgárok! Itt valakit hülyének néznek.

A lakosság továbbra reménykedve és élénk érdeklődéssel követi a volt Petőfi Sándor Művelődési Központ megmaradásáról/bontásáról érkező híreket. Pontosabban csak követné, ha a városvezetés nem tartaná szándékosan vissza az információkat. A legutóbbi lakossági tiltakozó beadványra érkezett „hivatalos” tájékoztatás szerint „ az önkormányzat nem hozott még dönrtést a tekintetben, miként kívánja a volt PVMSK
hasznosítani a jövőben”. (Domanyik Eszter osztályvezető levele 2014. július 4-én).
Ehhez képest tény viszont, hogy az önkormányzat már 2013 nyarán közbeszerzési eljárást indított „épület bontására és ugyanezen ingatlanon parkolóház építési engedélyezési terveinek elkészítése” tárgyában.
A közbeszerzést bruttó 31,1 millió forintért a budapesti Atlas Engineer Consulting Hungary Kft. nyerte el, velük a szerződést az önkormányzat 2013. szeptember 30-án meg is kötötte. Az épület lebontására, parkolóház építésére. (a szerződés linkje: http://innovacio.gyor/cikk/megkotott_szerzodesek_2013.html
Akkor a polgármester nevében válaszoló kommunikációs osztályvezető úrnő vagy szándékosan félretájékoztatott, vagy alulinformált. Egyik sem dicsőség. De ha valóban nincs végleges döntés, akkor milyen alapon fizethettek ki 31 millió Ft. (köz)pénzt az épület lebontásának és parkolóház megépítésének tervezésére?
Hééé, polgárok! Itt valakit hülyének néznek.

(Győri Civil Társaság)

Tovább...

Petőfi ködben

A győri lakosság körében érthetően nagy felháborodást váltott ki a hír, miszerint a Petőfi Sándor Művelődési Központot lebontják és helyére parkolóházat építenek. Az alábbiakban összefoglaljuk a Győri Civil Társaság szeptember 30-i fórumán elhangzottakat és közreadjuk azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy valaki nem mond igazat.

Az épület bontási terveinek és a ugyanezen ingatlanon parkolóház építési engedélyezési terveinek elkészítésére Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ugyanis már 2013 nyarán szerződést kötött a a budapesti Atlas Engineer Consulting Hungary Kft-vel, lásd a Közbeszerzési Értesítő 2013/126 számában közölt szöveget (csatolva). A Polgármesteri Hivatal osztályvezetőjének 2014 július 4-én kelt, egy környékbeli lakó érdeklődésére adott válaszlevelében ugyanakkor azt olvashatjuk, hogy "Téves azon állítása, mely szerint az Önkormányzat parkolóházként kívánja az épületet hasznosítani" (csatolva).

Tovább...

Győriek! Tiétek az IFIHÁZ! - dr. Valky István írása

A csatolt fájlban közradjuk dr. Války István: Győriek! Tíétek az IFIHÁZ! - Ne engedjétek elbontni! című írását, amit szerzője a Győri Civil Társaság szeptember 30-i fórumánk  résztvevői előtt felolvasott.

Tovább...