A Cuha-völgyi Bakonyvasút ünnepe: május 1. szombat

A Kisaföld című napilap pénteki számában tévesen jelent meg a "Vasárnapi kirándulás a Cuha-völgyébe" című írás. Annak ellenére, hogy a program szervezői időben tájékoztaták a sajtót, így a Kisalföldet is, abban félrevezető híradás jelent meg, mintha a rendezvény május 2-án, vasárnap lenne. A Kisalföld napilap közlésével ellentétben a Cuha-völgyi Bakonyvasút ünnepe - amint arról már korábban is hírt adtunk - május 1-jén, SZOMBATON lesz.

Tovább...

Közgyűlés a győri városházán

A győri városházán tartotta közgyűlését 2010. október 29-én a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség. A magánszemélyek, civil szervezetek és önkormányzatok által 2008-ban alapított szövetség tagjait a házigazdák nevében dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte, majd Bödecs Barnabás országgyűlési képviselő, a Szövetség elnöke számolt be a Bakonyvasút Szövetség 2010. első negyedéves tevékenységéről és gazdálkodásáról. A közgyűlés tudomásul vette Mészáros András, Sarkadi Márton és Tátrai Gábor ügyvivők lemondását, egyben az ügyvivői testület tagjává választotta Dobronyi Tamást.

Tovább...

4. Pápateszéri Természetfotós tábor

Június 30-ig lehet jelentkezni természetfotós táborunkba, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Fotóklubbal közösen, negyedik alkalommal szervez Pápateszéren. A táborba elsősorban olyan 14 - 22 év közötti fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s a természetfotózás során eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék. A tábort a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezzük 2010. augusztus 1. (vasárnap) és 7. (szombat) között.

Tovább...

Faültetés a zirci vasútállomáson

A Zirci Országzászló Alapítvány és az Országos Széchenyi Kör kezdeményezésére 2008. szeptember 21-én emlékfát ültettünk a zirci vasútállomáson annak emlékére, hogy 160 éve nevezték ki közlekedési miniszternek gróf Széchenyi Istvánt.

Tovább...

Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség: taggyűlés Zircen 2009. október 16-án

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség alapításának fontos pillanatához érkezett. Mint az a csatolt dokumentumokból kiderül, a Veszprém Megyei Bíróság a Szövetséget bejegyezte, és a végzés 2009. szeptember 30-án jogerőre emelkedett. A hivatalos működés első aktusaként Bödecs Barnabás elnök 2009. október 16-án (péntek) 15.40-re , Zirc Város Polgármesteri Hivatalába (840 Zirc, Március 15. tér) összehívta a Szövetség taggyűlését, Ügyvivő Testületi ülését és Ellenőrző Bizottságát.

Tovább...

Túrázz a vonatért! - október 3-án, szombaton

Rajtad is múlik, hogy bezárják-e a Cuha-völgyi vasútvonalat. Kiránduljunk együtt, használjuk a Győr  - Veszprém között közlekedő vonatokat!

Tovább...

A helyzet fokozódik ...

Fölgyorsultak az események vasútfronton. A Bakonyvasút Szövetség birtokába jutott egy dokumentum, melyben Antali Károly,  a közösségi  közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos utasítja Aba Botondot, a Közlekedéstudományi Intézet személyszállítási igazgatóját, hogy szeptember 3-án és 4-én mindenütt hajtsák végre a regionális menetrendi egyeztéseket. A kormánybiztos előírja a regionális menetrendi egyeztetés szervezőinek, hogy mivel foglalkozzanak és mivel ne. A nagy logisztikai rendszerek átalakításához a paksi atomerőménél tapasztalatokat szerzett Antali stílusa sajátos. Pontokba szedve írja elő mivel szabad foglalkozni a régiós egyeztetéseken,  további négy pontban azt is rögzíti, mivel ne foglalkozzanak,  mi a TILTOTT, HATÁROZOTTAN TILTOTT TERÜLET.

Tovább...

Norvég Civil Támogatási Alap

A pályázat témaköre: kulturális örökségvédelem
A pályázat címe: Cuha-völgyi vasút - szövetség a bakonyi vasútért
A program megvalósításának ideje: 2008. szeptember 1-től 2009. december 31-ig
A program teljes költségvtése: 18492 euro
Visza nem térítendő támogatás: 15260 euro
A programről bővebben: http://motka.gyor.hu/menu/14/menu_id2=6 

Tovább...