Reflex 30 - Reflexikon

Nagyszerűen sikerült a Reflex jubileumi, harminc éves születésnapi rendezvénye a győri Széchényi Egyetem Apáczai Karán. A Leflexikon kiállítás megnyitóján dr. Halbritter András, Horváth Ferenc, dr. Kalas György, Nagy Péter és Lajtmann Csaba - az egyesület vezetősége köszöntötték a megjelenteket és emlékeztek vissza a környezetvédő céllal Magyarországon elsőként bejegyzett egyyesület három élvtizedes történetére. Horváth Ferenc, az egyesület elnöke megemlékezett a tizenkét alapító tagról, köztük Bálint Csabáról és Gaál Józsefről, akik már nincsenek közöttün. Emlékeztetett arra, hogy az alapítás óta eltelt három évtizedben sok minden változott a világban, ma már mások a politikai, a gazdasági és a társadalmi viszonyok, ami nem változott az a Reflex. „Maradtunk ugyanazok, akik voltunk, erős szakmai hátérrel működő, megalkuvást nem ismerő, elhivatott civil szerveződés. Ez ad erőt és reményt, hogy tovább vigyük az alapítók által kitűzött célokat.”
A Reflex 30 évét bemutató LEFLEXIKON kiállítás megnyitása, a születésnapi torta elfogyasztása és a köszöntők elhangzása után az Apáczai Kar dr. Barsi Ernő nevét viselő dísztermében a Kajárpéci Vízirevű  adta elő a Reflex felkérésére készült darabját A DZSUNGEL KÖNNYE CÍMMEL.
A harminc éves Reflex Környezetvédő Egyesület születésnapi rendezvényét a Bástya vendéglő különtermében prököltparti és baráti beszélgetés zárta.

További képek itt

Tovább...

0 hulladék turné Őriszentpéteren

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

2013. augusztus 14., Budapest / Győr - A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét. A turné következő állomása az Őriszentpéteri Hétrétország Fesztivál, ahol 2013. augusztus 19-20. között a Reflex Környezetvédő Egyesület közreműködésével várják a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő lakosokat.

Tovább...

Reflex bakonyi táborok

Nyári táboraink

 

2013 nyarán három tábort szervezünk Pápateszér Farkashegyen, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
- július 7 - 13: Farkashegyi barangolások... (a Reflex Környezetvédő Egyesület bakonyi természetbúvár tábora). Táborvezető: dr. Halbritter András biológus. A táborba 10-16 év közötti fiatalokat várunk.
- július 21-27: XIII. Reflex Kerékpáros Tábor (Bringás barangolás a Bakonyban). Táborvezető: Németh Veronika és Horváth Ferenc. A táborba 12-18 év közötti fiatalokat várunk.
- augusztus 5-11: 7. Pápateszéri Természetfotós Tábor (Rómer Flóris nyomában a Bakonyban). Táborvezető: Nagy Péter és Szabó Béla. A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
- augusztus 11-17: Vízimalmos tábor (25 pápateszéri vízimalom). Táborveztő: Nagy Péter. A táborba elsősorban 14-24 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.

A táborok részvételi díja: 24 000 forint (Reflex tagoknak, ill. a tagok gyermekeinek 10 % kedvezmény)
Jelentkezés személyesen a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában (9024 Győr, Bartók Béla út 7.),  telefonon (96/316-192, 30/28-99-940), vagy drótpostán reflexegyesulet@gmail.com

Tovább...

Reflex Környezetvédő Egyesület

A Cuha-völgyi vasút - szövetsétg a bakonyi vasútért című (NCTA-2008-K01783) projektben partnerszervezetünk.

Tovább...