Dunakapu-tér: Arrabona Városvédő Egyesület - kontra Kormányhivatal

A Győri Törvényszék a közelmúltban hatályon kívül helyezte a Dunakapu-téri mélygarázs ügyében illetékes hivatal végzését és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalt, az Arrabona Városvédő Egyesület ügyféli jogállásának elismerésével kapcsolatban. A városvédők - sok ezer győri polgár véleményének hangot adva - ellenzik a Dunakapu-téri mélygarázs megépítését, ezért ügyfélként jelentkeztek be a tervezett beruházás építési engedélyezési eljárásába. A megyei kormányhivatal kulturális örökségvédelmi irodája azonban megtagadta, hogy a civil szervezet ügyfélként vegyen részt az eljárásbani, vagyis betekinthessen a tervekbe, szakmai javslatot tehessen, vagy akár fellebezzen az építési engedély megadása ellen.
A városvédők bírósághoz fordultak, s a bíró nekik adott igazat. A Győri Törvényszék 2012. április 21-én kihirdetett, 9.Kpk.50.130/2012/4. számú végzése - itt olvasható - hatályon kívül helyezte a megyei kormányhivatal ügyféli jogállást elutasító határozatát és új eljárás lefolytatására kötelezte az illetékeseket. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, olvasható a törvényszéki iratban.
Ez magyarul azt jelenti, hogy a győri városvédők több hónapos huzavona, jogi csűrés-csavarás után, hamarosan érdemben is beleszólhatnak a Dunakapu-téri mélygarázs hatósági engedélyezési eljárásába. Ha úgy ítélik meg, ügyfélként fellebbezehetnek, vagy akár a bírósághoz is fordulhatnak.

Tovább...

6. Pápateszéri Természetfotós Tábor (2012. augusztus 5-11)

A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
Időpont: 2012. augusztus 5-11.
Helyszín: Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.)
Részvételi díj: 24.000 forint (befizetés két részeletben).* Reflex tagoknak 10 % kedvezmény.

Tovább...

Az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása Győrben

Április 19-ig látható az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor résztvevőinek munkáiból összeálltott kiállítás Győrben, a Petői Sándor Művelődési Házban.
Megnyitó: 2012. március 20-án, kedden 17 órakor. Köszöntőt mond Lajtmann József, a Reflex elnöke és Nagy Péter programvezető, a tábor szervezője. A kiállítást Szabó Béla fotóművész, a tábor szakmai vezetője nyitja meg.
Kiállítók: Járosi Márton, Kalas Benjámin, Nagy Martina, Németh Gergely, Pálfalvy Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila, Tóth Lóránt, Vedres Máté.
A 6. Pápateszéri Természetfotós Tábor idén augusztus 5-én kezdődik és 11-ig tart. Jelentkezni a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában (9024 Győr, Bartók Béla út 7.) Nagy Péternél személyesen, drótpostán a reflex@c3.hu címen, vagy a 96/350-716-os és a 30/28-99-940-es telefonon lehet.

Tovább...

Lakossági tanácsadás fejlesztése az Új Széchenyi Terv segítségével

A Reflex Környezetvédő Egyesület „A környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon fókuszban a hulladékcsökkentés lehetőségeivel” című pályázata az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tovább...

Termelői piac és bevásárló közösség Győrben

A Reflex Környezetvédő Egyesület - a Tudatos Vásárlók Egyesülete partnereként Termelői piac és bevásárló közösség Győrben címmel fórumot rendez a szeptember 4-én nagy sikerrel megrendezett I. Győri Tudatos Vásárló Fesztiválhoz kapcsolódóan. A szervezők célja, hogy a győri termelői piac és a bevásárló közösségek létrehozásában érdekeltek megismerjék egymást, kicseréljék gondolataikat és közös stratégiát dolgozzanak ki.
A fórum időpontja: 2011. szeptember 28. (szerda) 15:00 óra
Helyszíne: Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár klubja (Herman Ottó utca 22. - a vásárcsarnok mellett)

Tovább...

Reflex tüntetés egy ártéri zöldterületért, a tervezett autóparkoló ellen

- A Reflex Környezetvédő Egyesület demonstárciót szervez 2011. május 31-én kedden 18 órakor Győrben, a Munkácsy utca - Benczúr utca sarkán, a töltés mögötti árterületen, a volt városi korcsolyapálya zöldterületének megóvásáért, a tervezett parkoló megépítése ellen. A Reflex bejelentette, a rendőrség pedig tudomásul vette a demostrációt.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  6  7  8  >|  >>|