Malomtúra: az Égett malomtól az Andrási malomig

2013. október 18-án a pápateszéri malmokat bemutató túraútvonal egy szakaszát, az Égett (Schulmann) malomtól az Andrási (Horváth) malomig vezető utat tettük túrázók számára járhatóvá. Erre azért volt szükség, mert - bár a falu térképén be van jelölve a földút - a Bányaérre épült 14 vízimalomhoz vezető egykori szekérutat mára úgy benőtték a bokrok, fák, cserjék, hogy még az út helyét is földmérővel kellett kijelöltetnünk. Miután ez október elején megtörtént, októbert 18-ra ismét összehívtuk a nyári vízimalmos tábor önkéntes csapatát. Az utolsó pillanatig úgy volt, hogy a Greeapeace 9 fős csapata is jön, ám egy halaszthatatlanul fontos ügy. Kishantos megmentetése felülírta terveinket, így a Greeanpeace csapata nélkül, ám a pápateszéri általános iskola 7-8. osztályosainak hathatós közreműködésével, reflexes önkéntesekkel és három kedves pápateszéri közmunkás hülgy segítségével végül hatékony munkát végeztünk. Alig néhány óra alatt sikerült megtisztíatani és gyalogos túrázók számára járhjatóvá tenni a malomtúra útvonal egy fontos szsakaszát, az Égett (Schulmann) malomtól az Andrási (Horváth) malomig vezető, mintegy 400 méteres utat.

Köszönet Szalczer György polgármesternek, hogy a fentebb már említett pápateszéri közmunkás hölgyek részt vehettek a munkában, Léhner Ilona iskolaigazgatónak, aki maga kísérte és irányította a 7-8. osztályos gyerekeknek, továbbá  Oberrmayer Andrásnak (Budapest), Horváth Ferencenek, Lajtmann Józsefnek és Szűcs Gábornak (Győr), a Reflex "szenior" önkénteseinek. Alább néhány kép a jól sikerült önkéntes akciónapról.  



Pápateszéri közmunkás hölgyek munka közben.

Pápateszéri fiú munka közben.

Pápateszéri fiúk munka közben.

Pápateszéri diáklány munka közben.

Pápateszéri 7-8. osztályosok, középen Nagy Péter.

Léhner Ilona iskolaigazgató és Lajtmannn József, a Reflex korábbi elnöke

Obermayer András, aki a projektvezető Nagy Péterrel együtt nyáron és és most is végig kivette részét a munkából - ezért kicsit megpihent az Andrási (Horváth) malom tornácán. 

A munkában részt vevő csapat teljes létszámban, az Andrási (Horváth) malom előtt.

Obermayer András, Szűcs Gábor, Lajtmann József, a háttérben Horváth Ferenc - munka közben

Lajtmann József, a Reflex korábbi elnöke.

Férfiak: Szűcs Gábor, Horvát Ferenc, Obermayer András, Nagy Péter, Lajtammn József - a motoros fűrészre végül nem volt szükségünk. 



<< Vissza