Környezet- és természetismereti vetélkedő a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

A Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola második alkalommal hirdetett környezet- és természetismereti vetélkedőt a környék iskoláinak. A 2016 november 17-én megrendezett vetélkedő szakmai hátterét (kérdések, feladatok összeállítása, zsűri, díjak) a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a Reflex Környezetvédő Egyesület biztosította, a SZE Apáczai Csere János Kar, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Pannon-Víz Zrt. közreműködésével.

A felhívásra idén hat iskola hét csapata jelentkezett, a Győri Váczi Mihály Általános iskola két csapattal, a Győri Móricz Zsigmond Általános iskola, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola, a Győrladamér Községi Általános Iskola, a Gönyüi Széchenyi István Általános Iskola és a házigazda Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI egy-egy négyfős csapattal vett részt.

A vetélkedőt a házigazdák csapata - Bazsó Botond, Kovács Alexandra, Schreyer Elizabet, Takács András - nyerte. Második helyen a Gönyüi Széchenyi István Általános Iskola csapata - Balogh Balázs, Horváth Lilla Zsófia, Pánczél Zoltán, Vedre Boglárka - végzett. A harmadik helyet a Győri Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata - Bagó Tamás, Gábriel Tamás, Kollár - Nagy Melinda, Pasztendorf Anna - szerezte meg.



Csoportkép a résztvevőkről (fotó: Nagy Péter)

A részt vevő csapatok az oklevél mellé értékes jutalmat vehettek át a zsüri elnökétől, a versenyt meghirdető kisbajcsi iskola igazgatójától és a verseny megrendezését segítő szervezetek képviselőitől. Az első helyezett csapat tagjai értékes könyvek és egyebek mellett családi belépőt nyertek a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba, a második helyezett kétnapos erdei iskolai foglalkozáson vehet részt Pápateszéren, a Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban.

A győztes csapat és a zsűri tagjai

Az oklevél átadása: középen Szabó Miklós, a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója, a vetélkedő házigadája, jobbra Horváth Ferenc zsürielnök, a Reflex Környezetvédő Egíyesület elnöke.

A vetélkedőn készült képek: https://photos.google.com/album/AF1QipPrZq3xGxN4Wv1Zl1CfJpljVgNW5rZzfPWuvk0A



A cikkhez csatolt dokumentumok:
kisbajcsi_vetélkedő_2016.docx

<< Vissza