Vízimalombolondok.

A Norvég Civil Támogatási Alap 10.376 euróval segíti  VÍZIMALOMBOLONDOK című programunk megvalósulását. Az NCTA-2015-11011-C számú projekt keretében, 2015 áprilisától elejétől 2016 március végéig úgy erősítjuk a MOTK Alapítvány szervezetét, hogy közben a Pápateszér környéki falvakban, valamint a Borsod megyei Sály községben további vízimalmokat tárunk fel, vízimalmokat bemutató túraútvonalat alakítunk ki, valamint kiadunk egy könyvet, A SÁLYI VÍIMALMOK címmel.

Az NCTA által támogatott projekt összefoglalóját lásd alább:



VÍZIMALOMBOLONDOK.

rövid összefoglaló

14.1.
A projekt eredményeképpen létszámban és földrajzilag is bővül alapítványunk önkéntes segítőinek köre. Hátrányos helyzetű emberek egy csoportja (a magyarországi vízimolnárok leszármazottai) esélyt kap élete és környezete méltóbb alakítására.
14.2.
A Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány megerősítése, közösség- és szervezetfejlesztés helyi emberek és önkéntesek részvételével.
A Pápai Bakonyalja Pápateszérrel határos településein és a borsodi Sály községben hajdani malmok felkutatása, túraútvonal kialakítása.
14.3.
Terjeszkedett a magyar vízimalom-hálózat a Pápai Bakonyalja településein és a Sály községben feltárt hajdani malmokkal.
14.4.
Az alapítvány erősödik, önkénteseink száma 20-ról 30 főre nő. Elkészül a sályi patakmalmok vízikönyvei című kiadvány. Malomjáték Pápateszéren és Sályban. Malomtúra útvonal kialakítása Sályban, bővítése Pápateszér környékén.
14.5.
Önkéntesek, egykori és mai malomtulajdonosok, közvetetten a Pápai Bakonyalja és a Borsod megyei Sály község lakossága.
14.6.



<< Vissza